BOLU / GEREDE - Gerede Habibullah Üstün Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle şehitlerimizi anma programı düzenlendi. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Mrt

12 Mart 1921'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı, bağımsızlık ruhumuzun ve vatan sevgimizin en güçlü simgesidir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı bu eser, Kurtuluş Savaşı'nın zorlu günlerinde milletimize ilham kaynağı olmuştur.

Her mısrası vatan sevgisiyle dolu olan İstiklal Marşı, sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir bağımsızlık manifestosudur. Bu marşta, Türk milletinin bağımsızlığa olan sarsılmaz inancı ve vatanı uğruna her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğu dile getirilmiştir.

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bu eserin yazılmasına katkıda bulunan herkesi saygıyla anıyoruz.

Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Psokolog Elif ÜNVER tarafıdan Kadına Şiddetle Mücadele Semineri verildi.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından il genelinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı İmam Hatip Liseleri arasında Mesleki yarışma gerçekleştirildi. Öğrencilere meslek bilinci kazandırmayı amaçlayan yarışma Gerede İlçesinde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu yarışmalarda öğrenciler dereceye girebilmek için mücadele ederken, dinleyicilere de duygu dolu anlar yaşattı.

Gerede Habibüllah Üstün Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencileri arasında ‘’Genç Nida’’ Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması ve ‘’Genç Nida’’ Hafızlık Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi. Aralık ayı boyunca farklı kategorilerde devam edecek olan yarışmalar kız ve erkek dallarında yapılacak.

‘’Genç Nida’’ Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması kategorisinde dereceye giren öğrencilerin isimleri şu şekilde;

Birinci: Ervanur ERYILMAZ (H. Üstün Kız AİHL)

İkinci: Betül AYTEN (Altındağ Belediyesi Kız AİHL)

Üçüncü: Hana OSAMA (Bolu Kız AİHL)

‘’Genç Nida’’ Hafızlık Yarışması kategorisinde dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde;

Birinci: Lale YANIK (Mudurnu Kız AİHL)

İkinci: Betül DUMANOĞLU (Habibullah Üstün Kız AİHL)

Üçüncü:  Fatma Şevval GÖNÜL (Altındağ Belediyesi Kız AİHL)

Yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Öğretmenleri günü vesilesiyle kutlama programını hazırlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Bolu il sağlık müdürlüğü tarafından oklumuzdaki öğretmen ve öğrencilere ilk yardım eğitimi verildi.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı icra edildi. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı büyük bir coşkuyla öğrencilerimiz tarafından hazırlanan etkinlikler ile kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Mesleki çalışmalarımız Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf TEKİN'in açılış konuşması ile başladı.

Eyl

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonu ve sponsorluğu çerçevesinde okulumuzdan bazı öğrencilerimizle Teknofest Ankara ziyareti gerçekleştirdik.