HEDEF YKS AKADEMİK TAKİP KOMİSYONU TOPLANTISI

19/10/2023 tarihinde Hedef  YKS Projesi kapsamında okulumuz Müdürü Yılmaz ÖZÖREN ve Hedef  YKS Koordinatörü Salih GÖKMEN başkanlığında Akademik Takip Komisyonu oluşturuldu.

Aşağıda isimleri belirtilen öğretmenlerimiz akademik takip komisyon üyeleri olarak seçilmişlerdir.

1-Salih GÖKMEN (M.Yardımcısı)-Coğrafya(Koordinatör)                      ………………………….

2-Yüksel ÜNALDI- Türk Dili ve Edebiyatı (M.Yardımcı)                          ………………………….

3-Vedat İRGE-Matematik                                                                            ………………………….

4-Gülçin YAZAR-Matematik                                                                        ………………………….

5-Tayyar GÜMÜŞ-Fizik                                                                                ………………………….

6-Sedat BOZBUĞA-Tarih                                                                            ………………………….

7-Gülseren UYGUNUÇARLAR-Coğrafya                                                    ………………………….

8-F. Betül KARACAN- Meslek Dersleri                                                      ………………………….

9-Sümeyye GÜLER-Türk Dili ve Edebiyatı                                                ………………………….

10-Hüseyin EROĞLU- Felsefe                                                                    ………………………….

11-Elif ÖZTÜRK- Biyoloji                                                                            ………………………….

12-Merve Nur Akay-Rehberlik                                                                   ………………………….

Gündem

-          Akademik başarının önündeki engeller ve çözüm yolları

-          Deneme sonuçlarının değerlendirilmesi

-          Hedef YKS çalışmalarının yürütülmesi

Toplantıda alınan kararlar;

Akademik başarının önündeki engeller ve çözüm yolları;

ENGELLER

-          Öğrencilerin denemede zamanı iyi kullanamamaları

-          Öğrencilerin soru çözüm metotlarını bilememesi

-          Denemede çözülecek soruların öncelik sırasının bilinmemesi

-          Yayın evlerinden kaynaklanan sorunlar

-          Kitap okuma alışkanlığının olmaması

-          Akademik başarıyı artıracak kitaplardan ziyade seviyesi çok düşük kitapların okunması

-          Paragraf çözme tekniklerindeki hatalar

-          Bilip bilmeden tüm soruların işaretlenmesi

ÇÖZÜM YOLLARI

-          Koç öğretmenler ve Okul rehber öğretmenleri yukarıda zikredilen sorunların çözümünde öğrencilere azami destek sağlayarak yardımcı olmaları kararlaştırıldı.

-          Motivasyon amaçlı denemelerde birinci olan öğrencilerin onore edilmesi.

Hedef YKS Çalışmaları Kapsamında Alınan Kararlar

1-2023-2024 HEDEF YKS yıllık eylem planının hazırlanması (Vedat İrge-Hüseyin Eroğlu-Sedat Bozbuğa)

2-Afiş çalışmalarının yürütülmesi ( Tayyar Gümüş)

3- Her ayın ilk çarşamba günü koçluk ve değerlendirme toplantısının yapılması.

4-12. Sınıf öğrencilerinin deneme sonuçlarının koçları tarafından velilere ulaştırılması

5-EBA Akademik destek sistemi ve YÖK Atlasın öğrencilere tanıtılması (Merve Nur Akay)

6-Öğrencilere yönelik gezi, piknik, başarı örneklerinin öğrencilerle buluşturulması çalışmalarının yapılması(Hüseyin Eroğlu, Sedat Bozbuğa)

7-Üniversite Hazırlık Çalışmaları kapsamında STEM atölyesi ve kütüphanenin aktif kullanılması