12. SINIFLAR İÇİN SINAV KAYGISI VE MOTİVASYON SEMİNERİ

Okul Rehber Öğretmenimiz Merve Nur Akay'dan Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri için sınav kaygısı ve motivasyonu ile ilgili Okul Rehber Öğretmenimiz Merve Nur Akay tarafından bir seminer düzenlendi. Seminerde Akay, öğrencilere sınav kaygısı ile başa çıkma ve motivasyonlarını artırma konusunda bilgiler verdi.

Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma Teknikleri:

• Düzenli çalışma: Düzenli ve planlı bir şekilde çalışmak sınav kaygısını azaltmada en önemli etkenlerden biridir.
  • Gerçekçi hedefler belirleme: Ulaşılabilir hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için çabalamak başarı şansını ve motivasyonu artırır.
  • Olumlu düşünme: Olumlu düşünmeye odaklanmak ve başarısızlık korkusunu yenmek sınav kaygısını azaltmaya yardımcı olur.
  • Rahatlama teknikleri: Meditasyon, nefes egzersizleri gibi rahatlama teknikleri kaygı ve stresi yönetmede etkilidir.
  • Uyku ve beslenme: Yeterli ve kaliteli uyku ve sağlıklı beslenme zihinsel ve fiziksel sağlık için önemlidir.

Motivasyonu Artırma Teknikleri:

• Hedef belirleme: Ulaşılabilir ve somut hedefler belirlemek motivasyonu artırır.
  • Çalışma ortamını düzenleme: Rahat ve dikkat dağıtıcı unsurların olmadığı bir çalışma ortamı oluşturmak önemlidir.
  • Küçük adımlarla ilerlemek: Büyük hedefleri küçük adımlara bölmek ve her adımı tamamladıktan sonra kendini ödüllendirmek motivasyonu artırır.
  • Başarılı insanlardan ilham almak: Başarılı insanların hikayelerini okumak ve onlardan ilham almak motivasyonu artırabilir.
  • Olumlu bir bakış açısına sahip olmak: Başaracağına dair inanmak ve kendine güvenmek önemlidir.

Seminerde Akay, öğrencilere sınav kaygısı ve motivasyon ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri Hakkında Öğrenci Görüşleri:

• "Seminer çok faydalıydı. Sınav kaygısı ile başa çıkma konusunda birçok yeni şey öğrendim."
  • "Motivasyonumu artırmak için uygulayabileceğim birçok teknik öğrendim. Seminer için teşekkür ederim."
  • "Sınav kaygısı yaşıyordum ve bu seminer bana çok yardımcı oldu. Kendime daha çok güveniyorum."

Okul Rehber Öğretmeni Merve Nur Akay'ın Görüşleri:

"Sınav kaygısı ve motivasyon, 12. sınıf öğrencileri için önemli iki konu. Bu seminerde öğrencilere bu konularda bilgiler vererek sınavlara daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçladım. Öğrencilerin seminerden faydalı bilgiler edindiğini ve motivasyonlarının arttığını görmek beni mutlu etti."

Seminerin Önemi:

Sınav kaygısı ve motivasyon, öğrencilerin akademik başarılarını etkileyen önemli faktörlerdir. Bu seminer, öğrencilere sınav kaygısı ile başa çıkma ve motivasyonlarını artırma konusunda bilgiler vererek akademik başarılarını artırmaya yardımcı olacaktır.

28-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 14:59 - Görüntülenme: 127