12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN VELİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

12. Sınıf öğrencilerimizin YKS sürecindeki moral ve motivasyonlarının artırılması ve durum tespiti için veli toplantısı düzenlendi.

Okul mdürümüz sn. Yılmaz ÖZÖREN, rehber öğretmenimiz Merve Nur AKAY ve branş öğretmenlerimiz velilerimize bilgilendirmelerde bulundular.

Sınav yaklaştıkça yaşanan motivasyon düşüklüğünün sebepleri ve buna karşı alınması gereken önlemler okul-aile işbirliği içersinde yapılmasının önemi üzerinde duruldu.

Aşağıda belirtine durum tespit ve analizler paylaşıldı.

Deneme Sonuçları ve Durum Tespiti:

• Genel Bakış:
    • Tabloda yer alan verilere göre, öğrencilerimiz TYT ve AYT sınavlarında genel olarak ortalama bir başarı göstermişlerdir.
    • TYT puanlarının ortalaması 278,33, AYT puanlarının ortalaması ise 254,87'dir.
    • En yüksek TYT puanı 321,832, en düşük TYT puanı ise 250,313'tür.
    • En yüksek AYT puanı 306,178, en düşük AYT puanı ise 218,169'dur.
  • Sınav Tipine Göre Puan Farklılıkları:
    • TYT+AYT sınavlarında TYT puanları, sadece TYT yapılan sınavlara göre daha düşüktür.
    • Bu durum, adayların AYT'ye de odaklanmaları ve TYT'ye ayıracakları zamanın azalması nedeniyle olabilir.
  • Zaman Faktörü:
    • Sınavlara girildikçe puanlarda genel bir artış gözlemlenmektedir.
    • Bu durum, adayların sınava daha çok çalışmaları ve deneme sınavları ile pratik yapmaları ile açıklanabilir.

Öğrenci Başarısını Artırmak için Tavsiyeler:

• Düzenli Çalışma:
    • Öğrencilerin her gün en az 2-3 saat düzenli olarak çalışmaları önemlidir.
    • Çalışma ortamının sessiz ve dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak olması gerekir.
    • Çalışma programı oluşturmak ve bu programa uymak başarıyı artıracaktır.
  • Etkin Çalışma:
    • Öğrencilerin sadece okumakla kalmayıp, öğrendiklerini pekiştirmeleri de önemlidir.
    • Bunun için notlar alarak, deneme sınavları çözerek ve konu anlatımlarını tekrar ederek çalışmaları gerekir.
  • Motivasyon:
    • Öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutmak başarıda önemli bir rol oynar.
    • Ailenin desteği ve teşviki, öğrencilerin motivasyonlarını artırır.
    • Hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için çabalamak da motivasyonu artıracaktır.

Ek Tavsiyeler:

• Uyku ve Beslenme:
    • Yeterli ve düzenli uyku ve sağlıklı beslenme öğrenci başarısını doğrudan etkiler.
    • Öğrencilerin her gün en az 7-8 saat uyuması ve dengeli beslenmesi gerekir.
  • Teknoloji Kullanımı:
    • Teknolojinin aşırı kullanımı öğrenci başarısını olumsuz etkileyebilir.
    • Öğrencilerin internet ve sosyal medya kullanımının sınırlandırılması gerekir.
  • Öğretmen ve Aile İletişimi:
    • Öğretmen ve ailenin iletişimi öğrenci başarısı için önemlidir.
    • Ailenin, öğrencinin okul hayatıyla ilgili bilgi sahibi olması ve öğretmenlerle iletişim kurması gerekir.

Sonuç:

Öğrenci başarısı, birçok faktörden etkilenen karmaşık bir konudur. Ailenin, öğretmenin ve öğrencinin ortak çabasıyla öğrenci başarısını artırmak mümkündür.

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202429-02-2024

Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 13:29 - Görüntülenme: 87